Skinshine logo

Shea butter | 100% Biologisch & Geraffineerd

 14,95
Ingrediënten Biologische geraffineeerde shea boter, Karité boter INCI: Butyrospermum parkii

Beschrijving

Shea butter

Vaak wordt de geur van geraffineerde shea butter als aards of notig ervaren, soms zelfs muf. Hou je niet zo van de geur van ongeraffineerde shea butter? Geen probleem! We hebben nu een geraffineerde versie. Hierdoor heb je wel alle perks van (ongeraffineerde) shea butter maar dan zonder de kleur en (onaangename) geur. Deze sheaboter is een prachtige boter, ideaal voor het maken van bijvoorbeeld je eigen opgeklopte boter. Of gewoon voor het voeden van je huid tijdens je dagelijkse skincare routine.
Hoewel deze boter geraffineerd is, is het nog steeds een uitstekende boter. Geraffineerde sheaboter heeft vaak de voorkeur als basis voor het produceren van lotion en crèmes, niet alleen vanwege de consistente kleur (wit) en de afwezigheid van geur, maar ook omdat geraffineerde sheaboter een stabielere boter is.

Geraffineerd in Nederland

Het bewerkingsproces van de shea butter begint net als bij de ongeraffineerde variant bij de bron in Ghana. De raw shea butter wordt in Nederland geraffineerd. Raffinage vindt plaats bij ZOR, Europa’s nr. 1 contractraffinaderij. Bij dit proces worden geen chemicaliën gebruikt. Na het raffineren is de boter wit en geurloos.
Traditioneel handgemaakt

Rechtstreeks uit Ghana

Wij halen onze shea butter rechtstreeks uit Ghana. Duizenden jaren lang hebben vrouwen shea butter geëxtraheerd uit de noten van karitébomen (Vitellaria paradoxa) die in de savanne van Afrika groeien. De bomen groeien niet op plantages, de noten worden wild geplukt. Deze traditionele productiemethode resulteert in de kalmerende, hydraterende boter die de huid behandelt en herstelt zoals geen ander product. Elke noot wordt afzonderlijk geselecteerd, en de productie wordt met zorg gedaan. Wij verkopen de boter met trots omdat het belangrijke inkomsten oplevert voor de mensen in Noord-Ghana.

Gebruik
Verwarm een beetje van de boter tussen je handpalmen en smeer de boter in een dunne laag op de droge, schrale huid en/of breng het aan op je haar in de punten. Gebruik de boter zo vaak als je wilt. Breng de boter het liefst na het douchen aan op de huid om de smeerbaarheid te optimaliseren.

Allergie informatie
Deze geraffineerde shea butter is zonder kleurstoffen, ongeparfumeerd, conserveringsvrij, 100% natuurlijk en 100% vegan.
Opmerking:
Let op: de sheaboter is alleen geschikt voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met de ogen. Niet aanbrengen op beschadigde of geïrriteerde huid. Als gevoeligheid van de huid optreedt, stop het gebruik onmiddellijk. Raadpleeg je arts als je een notenallergie hebt. Buiten het bereik van kinderen houden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Shea butter | 100% Biologisch & Geraffineerd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *