Skinshine logo

Super fijne huid!

Inspiratie

Serums kunnen specifieke delen van uw huid bereiken die geen ander product kan vinden. Om deze reden zijn serums ideaal voor het bestrijden van rimpels, vlekken, acne, dofheid of gebrek aan vocht. Dankzij de lichtgewicht structuur en hoge concentratie aan actieve ingrediënten geeft het serum je huid een echte boost. Elke huid is anders, waardoor niet elk huidtype hetzelfde serum nodig heeft. Heb je een beschadigde of rijpere huid? Dan zijn serums met retinol en vitamine C perfect. Serums met hyaluronzuur zijn geschikt voor de droge of vochtarme huid en serums voor de onzuivere huid bevatten bijvoorbeeld niacinamide of salicylzuur. Zoals je kunt lezen weten we wel welke serums het beste zijn. Daarom somt Cosmo haar favorieten op.

Punten in dit artikel

  • Wat zijn serums?
  • Soorten serums
  • De beste serums in die categorie
  • Serums kunnen een essentieel onderdeel zijn van uw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Wat zijn serums?

Serums zijn een soort huidverzorgingsproducten die je direct op je gezicht aanbrengt, meestal na het reinigen. Ze zijn meer geconcentreerd dan lotions, en kunnen ingrediënten bevatten als antioxidanten, anti-aging bestanddelen en anti-acne middelen.

Serums worden meestal gebruikt door mensen met een vette of acnegevoelige huid. Het helpt hen zich te ontdoen van overtollige olie en andere onzuiverheden in de poriën, zodat hun huid niet zo hard hoeft te werken om zich te beschermen tegen bacteriën en andere verontreinigingen. Serums helpen ook om je huid gehydrateerd te houden door het vocht uit je lotion of vochtinbrengende crème vast te houden.

Soorten serums

Er zijn veel verschillende soorten serums waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van wat u zoekt.

Als je op zoek bent naar iets dat je huid helpt er jonger uit te zien en aan te voelen, kun je baat hebben bij een serum met hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die helpt de huid gehydrateerd en vol te houden. Met een HA-serum kun je het hyaluronzuur vervangen dat na verloop van tijd uit je gezicht en hals is verdwenen, waardoor je huid er jeugdiger uit kan zien.

Als je een bijzonder droge huid hebt, kun je proberen een serum op oliebasis te gebruiken in plaats van op waterbasis. De olie sluit het vocht in zodat het niet zo snel verdampt, waardoor je gezicht de hele dag zacht en soepel blijft aanvoelen!

Als je een vette of acnegevoelige huid hebt, zijn er serums verkrijgbaar met ingrediënten als salicylzuur, die acne helpen behandelen en je huid helder en vrij van puistjes houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *