Skinshine logo

Huidverzorging tips 2022

Inspiratie

Huidverzorging tips

Je huid verzorgen is super belangrijk. Hier zijn een paar tips om je huid zo goed mogelijk te verzorgen:
1) Was je gezicht twee keer per dag – één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds. Je hoeft het niet af te wassen met zeep, maar probeer al het vuil en olie eraf te krijgen. Zo ziet je huid er op zijn best uit!
2) Probeer het niet te veel aan te raken – je wilt niet dat iets van je handen of kleren de hele dag je gezicht aanraakt. Als je het toch aanraakt, maak dan zachte bewegingen om de gevoelige zones niet te irriteren.
3) Drink veel water, want uitdroging kan een droge huid veroorzaken, waardoor acne erger wordt en rimpels meer opvallen.
4) Let op tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels rond de ogen en de mond – dit zijn tekenen dat je ze moet verzorgen met producten die retinol of vitamine A bevatten.

We willen allemaal een mooie huid, en we weten dat het belangrijk is om onze huid te verzorgen zodat we een gezonde, jeugdig ogende huid krijgen. Maar waarom moet je je huid verzorgen?

Is er een verschil tussen de verzorging van je gezicht en de verzorging van je lichaam? Ja, er zijn zeker verschillen! Je gezicht is het meest blootgestelde deel van je lichaam, dus het heeft speciale aandacht en verzorging nodig. Als je niet de tijd neemt om je gezicht schoon en gehydrateerd te houden, of als je verzuimt om je elke dag in te smeren met zonnebrandcrème, loop je meer kans op rimpels door blootstelling aan de zon en schade door vrije radicalen.

Aan de andere kant heeft je lichaam de neiging om het meeste werk van binnenuit te doen. Je huid doet voortdurend haar best om vocht binnen te houden en gifstoffen buiten, daarom moet ze regelmatig worden geëxfolieerd! En net als bij je gezicht, als je dit deel van jezelf verwaarloost door je niet regelmatig te wassen of niet vaak genoeg te hydrateren, kun je eindigen met droge plekken of acne-uitbraken.

Bekijk eens de categorie huidverzorging en kijk of daar iets tussen zit? Gebruik de filters om gemakkelijk tot jouw resultaat te komen, wat echt bij je huid past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *