Skinshine logo

Dames, de beste manier om je make-up kwasten te reinigen en onderhouden?

Inspiratie

Als make-upliefhebbers weten we allemaal dat de kwaliteit van onze make-upkwasten van cruciaal belang is voor het bereiken van een vlekkeloze look. Maar wist je dat het reinigen en onderhouden van je kwasten net zo belangrijk is als het kiezen van de juiste kwasten voor je make-up routine?

In dit artikel zullen we uitleggen waarom het zo belangrijk is om je make-upkwasten regelmatig schoon te maken en te onderhouden, en geven we enkele tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom moet je je make-upkwasten schoonmaken?

Je make-upkwasten verzamelen niet alleen make-up, maar ook dode huidcellen, olie en bacteriën. Dit kan leiden tot huidproblemen zoals acne, irritatie en ontsteking. Bovendien kunnen vuile kwasten de kwaliteit van je make-up beïnvloeden en ervoor zorgen dat je make-up er minder vlekkeloos uitziet.

Het regelmatig reinigen van je kwasten is dus van groot belang om zowel je huid als de kwaliteit van je make-up te beschermen.

Hoe maak je make-upkwasten schoon?

Er zijn verschillende manieren om make-upkwasten schoon te maken, maar de basisstappen zijn als volgt:

  1. Spoel de kwast onder warm water en voeg een kleine hoeveelheid milde shampoo of brush cleanser toe.
  2. Werk de shampoo in de kwast door zachtjes in cirkelvormige bewegingen te wrijven.
  3. Spoel de kwast grondig uit onder warm water totdat er geen zeep meer uitkomt.
  4. Knijp voorzichtig het overtollige water uit de kwast en vorm de kwast in de oorspronkelijke vorm.
  5. Leg de kwast plat neer om te drogen.

Voor hardnekkige vlekken of oudere kwasten kun je overwegen om een diepere reiniging te doen met een make-upkwast reinigingsmat of een combinatie van olijfolie en afwasmiddel. Zorg er wel voor dat je de kwast goed uitspoelt om ervoor te zorgen dat er geen resten van het reinigingsmiddel achterblijven.

Hoe maak je een foundationkwast schoon?

Foundationkwasten hebben de neiging om de meeste make-up en olie te verzamelen, waardoor het extra belangrijk is om ze regelmatig schoon te maken.

Om een foundationkwast schoon te maken, kun je hetzelfde proces volgen als hierboven beschreven. Zorg er wel voor dat je de kwast goed uitspoelt, omdat foundation vaak dikker is dan andere soorten make-up en meer tijd nodig heeft om uit de kwast te spoelen.

Hoe bewaar je make-upkwasten?

Naast het regelmatig schoonmaken van je make-upkwasten, is het ook belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Bewaar ze bijvoorbeeld rechtop in een glas of een speciale make-upkwasthouder, zodat ze niet platgedrukt worden en hun vorm behouden. Het is ook een goed idee om ze op te bergen op een droge en schone plaats, zodat ze niet aan vuil en bacteriën worden blootgesteld.

Vermijd ook het delen van je make-upkwasten met anderen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Als je professionele make-upkwasten deelt, zorg er dan voor dat je ze na elk gebruik grondig reinigt en desinfecteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *